Bursdagsinvitasjoner – Mange måter å invitere til bursdag

Skal du invitere til bursdagsfest? I dag finnes det en rekke måter en kan gjøre dette på. Les mer i denne lille guiden.

 

Det er alltid hyggelig å treffe venner og familie. Og kanskje spesielt om en skal feire bursdag. Men det å arrangere en real bursdagsfest er ikke alltid like enkelt.

Og noe så elementært som å invitasjonen kan faktisk skape hodebry om du ikke har kontroll over alle de mange mulighetene som finnes.

Bursdagsfestinvitasjoner

Den tradisjonelle måten å invitere til fester og sosiale sammenkomster som nettopp bursdagsfester er ved å sende et kort eller et brev. Dette er kanskje den «stiligste» og mest formelle måten å invitere til bursdagsfest, og kan passe for noen.

Fordelene er at alt blir mer formelt, og at det blir mer elegant. Men ulempene er selvsagt at det er dyrere å sende ut og at det kan ta mye lenger tid å få til.

Dersom du har mange gjester du skal invitere, kan det bli relativt kostbart.

Epostinvitasjoner

I den motsatte enden av spekteret finner vi selvsagt eposten. Dette årtusens svar på det gammeldagse brevet.

Epost er noe så å si «alle» har tilgang til, og det er helt gratis å sende. Derfor vil dette nok være valget for mange.

Men glem ikke at det fremdeles er noen som ikke bruker epost, spesielt eldre mennesker. Det begynner nok å tynnes ut i disse rekkene, og svært mange eldre bruker også epost, men om en skal være sikker på at alle personer på en liste faktisk mottar en invitasjon er fremdeles Posten det beste valget.

Meldingstjenester

Men epost er faktisk i ferd med å bli gammeldags. For de fleste yngre mennesker foretrekker faktisk meldinger. Du kan sende og motta meldinger på en rekke måter, tenk bare på Facebook.

Denne sosiale plattformen har to milliarder brukere i måneden, og de aller fleste er knyttet til FB. Mange av disse bruker «Messenger», som er Facebook sin meldingstjeneste.

Men det finnes også andre meldingstjenester som Viber, WhatsApp og kinesiske WeChat. Glem heller ikke at Instagram også har en meldingstjeneste, slik som Twitter også har det. Selv om Facebook selvsagt leder også dette løpet.

Lag Facebook-side

Dersom bursdagsarrangementet har en viss størrelse kan det faktisk være interessant å starte sin egen Facebook-side for arrangementet. Dette er praktisk på mange måter, også fordi en hele tiden har full oversikt over hvem som kommer.

Facebook har nemlig laget egne maler for events, og disse kan du med fordel bruke til å holde styr på invitasjoner.

Du sender enkelt og greit ut invitasjoner, men det som er flott er altså at du ber de inviterte om å bekrefte at de kommer. Noe de kan gjøre enkelt med å klikke på en knapp. Underveis under nedtellingen til bursdagsfesten kan du holde orden med deltakerne, og for eksempel sende ut påminnere til «sinkene» som har tenkt å komme, men som bare ikke har klikket på knappen ennå.

Enklere å planlegge

En av fordelene her er at det blir mye enklere å planlegge bursdagsfesten. Ikke minst med tanke på dette med mat.

I stedet for å regne med at alle du sendte invitasjon til vil komme – og dermed måtte betale for en rekke mennesker som ikke engang kommer til å møte opp – vet du med mye større sikkerhet akkurat hvor mange som kommer.

Glem heller ikke at om dere er flere i «planleggingskomiteen» så vil det være enkelt å diskutere ting som har med bursdagsfesten å gjøre på Facebook-sidene. For deltakerne vil dette også være en fordel, da en lett finner all den informasjonen en trenger om arrangementet – sånn som adresse til festlokalet, kart, etc.

Og om lokalet der en skal avholde festen forandres i siste liten, er det lett å informere gjestene om dette – da de aller fleste er på Facebook «hele tiden».

God bursdagsfest!

Som du ser er det faktisk svært mange muligheter for hvordan du inviterer gjestene til bursdagsfesten. Det viktigste er uansett at mottakeren mottar invitasjonen, og at det er enkelt å komme i kontakt med hverandre for ytterligere informasjoner.

Det beste du kan gjøre er nok en kombinasjon av alt det vi har nevnt.

Glem ikke at et godt, gammeldags brev fremdeles er den mest elegante måten å sende (og å motta) en invitasjon på, så om du ønsker stil kan du selvsagt bruke denne metoden. Kombiner den gjerne med nye løsninger, og du kan jo legge til en QR-kode i brevet for at gjesten kan kople seg hurtig til bursdagsfestens nettsider, for eksempel.

Men uansett hva du gjør, glem ikke at det viktigste er kosen og hyggen, så fokuser mer på dette! Med god planlegging slipper du å tenke for mye på det praktiske, som dette med invitasjoner.