Bursdagslokaler – Hva er best? Arrangere festen hjemme eller ute?

Du har allerede bestemt deg for å arrangere en skikkelig bursdagsfest, enten for din egen, eller en annens bursdag. Men hvor skal du avholde festen?

 

Det lønner seg nok å tenke litt på hvor du skal avholde bursdagsfesten. Spesielt om du har tenkt å invitere en viss mengde personer. Å avholde fester for en større gruppe mennesker hjemme hos en selv er for mange ikke en gang mulig.

Men selv om du faktisk har plass er det nok viktig at du også da vurdere å «outsource» dette.

Selv om det selvsagt nesten alltid er koseligere, og selvsagt også mye mer personlig, og avholde en bursdagsfest hjemme.

Borte bra, hjemme best?

Og la oss ta dette med plassen først. For bor du på 30 kvadratmeter er det selvsagt begrenset hvor mange mennesker du kan invitere hjem til deg. Joda, det kunne vært en herlig opplevelse å presse inn 40 til 50 stykker, og kanskje ha diverse stasjoner på badet, i entreen, trappeoppgangen, etc.

Dette kan bli en herlig fest, på mange måter. Men det er jo ikke sikkert naboene setter like stor pris på det.

Borte enda bedre

Så om ditt hjem ikke er stort nok til antall gjester er det en selvfølge at du må ut av huset. Dette kan du gjøre veldig enkelt og ukomplisert ved å avtale med vennegjengen om å møtes på en bestemt kafe, bar eller restaurant.

Dette kan passe bra for yngre bursdagsbarn.

Men om bursdagsfesten skal være mer formell bør du selvsagt snakke med restauranten på forhånd, eller også leie et egnet lokale.

Leie et lokale

Og når du først er inne på tanken om å leie et lokale skal du være klar over at du åpner opp en kiste med mange, gode og spennende muligheter.

For du trenger selvsagt ikke leie et lokale som allerede driver med servering. Mat og drikke kan du, i mange tilfeller, ordne selv.

De fleste idrettslag og velforeninger har lokaler til leie, dersom det ikke er så viktig at stedet du er på er spektakulært flott, estetisk sett. Av og til er det jo praktisk å være på et sted som rett og slett er nært der du bor.

Finne en perle

Men om du er ute etter en virkelig spesiell opplevelse der stedet bidrar til opplevelsen kan du jo begynne å tenke på perler som kanskje finnes i nærområdene. Kanskje i forbindelse med flotte naturopplevelser, som sjø, skog, fjell eller vann?

Men selvsagt finnes det mange flotte steder også i byområder.

Om stedet du har i tankene ligger langt unna kan du vurdere å leie en buss eller annen fellestransport for å hjelpe gjestene. Dette er spesielt viktig om det er alkohol inne i bildet, og en slik løsning kan nok også hjelpe på med at gjestene løser opp slipset noe.

Uansett, det hjelper alltid på humøret å komme seg litt bort fra det kjente, så sjekk alle muligheter til bursdagsfesten du skal arrangere.