Fem supre tematips til din neste kostymefest!

Finn inspirasjon til din neste kostymefest her!

Har du vært på tematisk kostymefest? Det er få ting som er så morsomt. Her er fem ideer til morsomme temafester du kan arrangere med vennegjengen.

Arranger tematisk kostymefest!

Ingenting – eller i hvert fall svært lite – skaper bedre rammer for en festlig sammenkomst enn det å kle seg ut.

Men i stedet for å la alt være helt løst – og la folk komme i akkurat de kostymene de selv vil, kan det være spesielt morsomt å sette et tema for festen.

For eksempel noe som er knyttet til en spesiell tidsperiode, et spesielt yrke eller arbeidssituasjon, eller tatt fra en spesiell filmsjanger – eller til og med en spesiell film.

Utgangspunkt i film

Når det gjelder det siste kan en ta utgangspunkt i en eller annen populær fil, og la gjestene seg inspirere helt løst omkring dette. Hva med et Gudfaren-party, for eksempel? Her er det mange muligheter med italo-amerikansk inspirasjon. Her vil en selvsagt også ha mange elementer fra en spesifikk tidsepoke.

Andre filmer en kunne bruke som inspirasjon er Rocky, Rambo, eller kanskje også samtlige John Hughes-filmer (som Skulk med stil eller Breakfast Club)

TV-serier

På samme måte som du henter inspirasjon fra filmer, kan du selvsagt ta utgangspunkt i TV-serier. Og om du vil gå et stykke tilbake i tid husker du kanskje serier som Fame, Dynastiet eller Dallas. Klassiske serier fra åttitallet.

Men det finnes jo en rekke andre serier en kan la seg inspirere av som Fresh Prince in Bel Air, Mad Men, eller serier som Hannibal.

Det morsomme med å ta utgangspunkt i filmer og serier er at mange vil la seg inspirere av karakterer. Men pass litt på at ikke alle kler seg ut som samme personer.

Mange muligheter

Men mulighetene er mange. Ja, nesten endeløse. Det vanlige er kanskje å ta utgangspunkt i en eller annen tidsmessig periode. Dette er veldig lurt om du for eksempel skal ha en eller annen form for gjenforeningsfest. For da kan du jo ta utgangspunkt i tidsperioden der dere selv var unge, eller «på topp».

Sytti- og åttitallsfester er, for eksempel, virkelig i skuddet akkurat nå. Og dette er jo selvsagt to morsomme perioder å ta utgangspunkt i uansett, for det var jo ganske spesielle trender innen mote i disse to tiårene.

Slengbukser eller rosa leggings?

På syttitallet var slengbukser inn. I tillegg til tettsittende skjorter laget av kunstige stoffer som rayon, og det som verre er. Jo mer syntetisk – desto bedre.

Menn bør huske å ha skjorten åpen slik at brystet vises så mye som mulig. Har en ikke nok hår på brystet kan dette selvsagt ordnes med litt sminke og andre «spesialeffekter» som løshår.

Kvinner vil også finne mye inspirasjon fra tiåret som begynte i 1970. Men glem heller ikke åttitallet – et ypperlig tiår for kvinnemote.

Og det fine med åttitallet er jo at mange av dages godt voksne selvsagt husker denne epoken ekstra godt!

Festlig

På selve festen, uansett hvilket tema du velger, bør du selvsagt la deg inspirere av temaet for øvrig. Det gjelder for eksempel mat og drikke. Om temaet er et spesielt tiår kan du finne inspirasjon derfra. Alle tidsepoker har sine mat-trender.

Musikken gir seg selv!

Her er våre fem hotteste tips til tematiske kostymefester.

 

 

5. Oktoberfest

Skal du ha fest i høsthalvåret? La ølet flyte i din egen Oktoberfest. Finn inspirasjon fra denne tyske institusjonen. For dette kan faktisk bli utrolig morsomt. For her snakker vi lederhosen og blonde parykker.

Oktoberfest kostymer er festlige og skaper massevis med stemning.

Glem ikke at en på kostymefester selvsagt går etter det noe ekstreme – og ikke minst: Klisjeene. Så når det gjelder kostymer for Oktoberfest snakker vi om staute menn i korte bukser, og barmfagre, blonde kvinner med korte skjørt!

4. Hippiefest

Et annet populært tema for kostymeparty er hippier! Enda en ustyrtelig morsom kategori. For her snakker vi selvsagt langt hår, løse klær, love, peace og alt som følger med.

Hippie-perioden var stor på slutten av 1960-tallet og på 1970-tallet. Og en fordel her er at du selvsagt får en masse god musikk på kjøpet. I denne perioden har også menn mange fargerike 70-talls kostymer å velge i.

3. Cowboy/indianerfest

Cowboyfester er morsomme, selv om Siv Jensen kanskje fikk vel mye pes for sin Pocahontasdrakt. Så dersom du er finansminister og skal på Stortingsfest er det kanskje ikke like lurt å la seg inspirer av dette.

Men for alle oss andre er dette selvsagt mye lettere.

Og la oss ikke glemme at dette med cowboy og indianer selvsagt var en av de viktigste kulturelle signalene spesielt på 1950- og 1960-tallet. Så om du vokste opp på denne tiden kan dette være et helt ypperlig valg for deg.

Når det gjelder cowboy og indianer kostymer er det mye å hente i. Og glem ikke pil og bue. Morsomt tema!

2. Åttitallsparty

Vi har allerede snakket litt om syttitallet, og åttitallet er jo også minst like relevant. Husk tilbake til tiden da filmen «Tilbake til fremtiden» var helt ny. En tid der olabukser, Converse-sko og – ikke minst – soft-rocker/puddelåhr var inn.

Og i denne perioden er det faktisk spesielt viktig å tenke på hårfrisyren, selv om en selvsagt også kommer langt med en olajakke, kassettspiller, basketballsko – for menn, og rosa jobbedrakt (selvsagt med leggvarmere) for kvinner.

Utrolig artig tema for de fleste, spesielt de mellom 40 og 50 år.

1. Zombieparty!

Zombiefilmer og serier herjer overalt, så hvorfor ikke lage din egen kostymefest med nettopp «zombies» som tema? Her kan det bli veldig mange kule spesialeffekter med blod, så dette passer kanskje spesielt godt rundt halloween?

Finn inspirasjon i filmer og TV-serier. Har du en gammel dress du ikke lenger bruker er det bare å klippe den litt i filler, ellers finnes det jo også svært mange kule effekter å få kjøpt på nettet.