Fem tips til å finne den perfekte bursdagsgaven til ektefelle, kjæreste, barn, familiemedlem eller venn!


Har du tenkt på at bursdager er helt spesielle dager for den det gjelder?

Bursdagsgaver og oppmerksomhet

For bursdager er den ene dagen i året der en kan få ett hundre prosent oppmerksomhet, dersom man har bursdag. Og den ene dagen i året der en kan få vise hvor mye en selv setter pris på «bursdagsbarnet».

Alle liker litt oppmerksomhet, og til dette er bursdager helt perfekte.

Gi noe spesielt

Det kan være noe så enkelt som å gi oppmerksomhet bare ved å si «gratulerer med dagen», men selvsagt er det jo kjekt å legge til enkelte tingsom for eksempel et godt måltid, noe godt å drikke, og – selvsagt – en bursdagsgave.

Men husk på å gi noe spesielt – uansett om det dreier seg om en gave, et måltid eller et event.

Noe som gjør at den som har bursdag før de virkelig gode følelsene. Noe en husker lenge. For, la oss være ærlige, her er det stor forskjell på bursdagsgaver.

Forskjellige bursdagsgaver

Noen husker du i årevis etterpå, andre har du glemt nesten i det du åpner pakken. Noe som også bringer oss inn på hvor viktig noe så enkelt som innpakningen er for å skape det rette inntrykket.

For dersom du legger litt tanke ned i innpakningen kan jo dette bli et moment i seg selv.  Og selv om gaven er helt super, så er det jo bare en fordel om innpakningen setter den rette tonen.

Tips til innpakning

Hele poenget med god innpakning er å skape forventning. Og det er mange gode eksempler på dette. Tenk bare på hvor mange pikehjerter som vil banke litt raskere om en ser den lyseblå esken fra smykkefirmaet Tiffany?

Om du ikke bruker butikk-innpakning: Gå for noe spesielt, kanskje helfarget gavepapir. Gull og sølv vekker selvsagt de rette følelsene, men bruk gjerne kreative farger som markeringspenngult eller hvitt!

Glem heller ikke at innpakningsbåndet du bruker er viktig. De fleste tenker ikke på det, så derfor er det så oppsiktsvekkende om nettopp du gjør det.

Mulighetene er mange.

Den perfekte bursdagsgaven

Men til syvende og sist er det selvsagt det indre som teller, og da snakker vi selvsagt om selve bursdagsgaven. Selvsagt finnes det en rekke muligheter her, og penger er selvsagt en begrensningsfaktor.

Men her er fem tips til bursdagsgaver som alltid slår an. Noen mer tradisjonelle, andre kanskje mer uvante.

God bursdag!

5. Matkurver

Det å gi en såkalt matkurv – altså det som på engelsk kalles «hampers», er en kjempeide til personen som har alt. Spesielt om vedkommende er glad i god mat.

Det er nok vanskelig å finne gode, kommersielle bursdagskurver med fine matprodukter – også fordi en kun får kjøpt alkohol på polet. Så det beste her er å lage bursdagskurven selv – også med litt god drikke.

Kjøp en fin kurv, og så tar du en tur til en rekke delikatessebutikker – eller rett og slett en dagligvarebutikk med godt utvalg. Et utvalg gode oster, kjeks og frukt er alltid bra. Men ferdigmat som posteier, lasagne og andre matretter er også bra. Legg til et par produkter en kan bruke over lengre tid, som for eksempel en veldig god olivenolje og eddik, og glem heller ikke noe utsøkt konfekt, eller en god kake.

Liker du å lage mat selv er dette en ypperlig anledning. Og glem heller ikke en flaske vin eller et godt øl.

4. Klokker

Klokker er alltid en velkommen gave, uansett kjønn og alder. Spesielt om en ønsker å legge litt mer penger ned i gaven. Glem ikke at om du gir en flott klokke i gave så vil mottakeren huske deg hver eneste gang han eller hun titter på klokken. Og det er jo mange ganger for dagen.

3. Smykker

Det er en grunn til at smykker er et populært gavevalg, spesielt fra menn til kvinner. Og, selvsagt, spesielt om det er romantiske følelser inne i bildet. Men her finnes det mange uskrevne regler, så pass litt på.

Sørg uansett for å gi et oppsiktsvekkende smykke. Enten oppsiktsvekkende flott, eller oppsiktsvekkende dyrt.

Da er bursdagen sikret! Er du i tvil, bruk mer penger – eller finn en annen gavekategori.

2. Ferier

Har du noen gang vurdert å gi en ferie i gave? Det er originalt, og spesielt passende for runde dager til nære familiemedlemmer. Men, selvsagt, har du råd til det er det sikkert mange andre i din omgangskrets som også kunne tenke seg en reise oftere.

Og glem heller ikke at en kan slå hodene (og lommebøkene) sammen med andre for å kunne realisere en slik gave!

Ypperlig å gi til mor, far eller en eldre tante! Og glem ikke at en ekstra fin detalj er å gjøre reisen super-fin ved å gi en businessklassebilett, eller et ekstra godt hotellrom.

1. Eventer og opplevelser

Og når vi snakker om reiser, snakker vi egentlig om opplevelser. I stedet for å gi en bok, en klokke, et smykke eller noe annet konkret – gi en opplevelse. En fisketur, en konsertopplevelse, et matkurs – eller hva som helst som ikke er fysisk.

Dette overlapper litt forrige ide med reiser, men prøv å tenke på opplevelser som ikke krever reiser – og du er på vei.

Noen opplevelser og events kan du bestille, andre må du arrangere selv. Men om du bare gidder vil nok resultatet bli et meget fornøyd bursdagsbarn.