Gjør bursdagsfesten til en cowboy og indianer fest med disse 5 tipsene

Skal du arrangere bursdagsfest? Hvorfor ikke tenke litt «ut av boksen», og arrangere en real cowboy og indianer fest? Her er våre fem beste cowboy og indianer party tips.

Bursdager er morsomme. Og det kan også bursdagsfester bli. Spesielt om det er din egen. Men selv om det alltid er kjekt å samles sosialt, blir en kanskje litt lei av vanlige fester. Kanskje det er på tide å tenke litt nytt?

Hva med å arrangere en kostyme fest, eller det som gjerne også kalles temafest? Finn et passende tema, men i denne guiden skal vi fokusere på et av de mest populære: Cowboy og indianer fest.

Cowboy og indianer fest

Om litt gir vi deg våre beste cowboy og indianer fest tips. En cowboy og indianer temafest kan bli virkelig morsom, om du bare gjør det på rett måte. For det første er det alltid morsomt å kle seg ut, og som voksne gjør vi jo ikke dette altfor ofte. Det fine med å velge ett tema for ditt utkledningsparty, er at det blir lettere for gjestene å finne kostymer.

Alle liker cowboy og indianer tema, men det egner seg kanskje spesielt godt for barn, eller også for de generasjonene som vokste opp med Sølvpilen, samt en rekke cowboy og indianerbøker.

Altså deg som vokste opp på 1950-, 1960-, eller 1970-tallet.

Her er våre cowboy og indianer fest tips:

5. Planlegg alt med sjekklister

En sjekkliste er bare et stykke papir med punkter over ting som skal gjøres. Men det er viktig å ha slike lister, for om du satser på at du vil huske på alt som skal gjøres før en cowboy og indianer fest, vil du garantert glemme noe.

Sjekklister skal inneholde alt det du trenger å gjøre, og å kjøpe, før festen.

Eksempler er:

 • Finne ideer til mat
 • Velge ut de beste oppskriftene
 • Kjøpe ingrediensene
 • Lage maten
 • Idestorme hvilken musikk som skal spilles
 • Lage spillelister
 • Researche cowboy og indianer kostymer
 • Finne passende cowboy og indianer kostyme, og bestille dette (dette kan du gjøre hos oss ?)
 • Idestorme pynteideer
 • Bestemme seg for pynt
 • Kjøpe inn pynt
 • Pynte

Som du ser er det ganske flere skritt enn det du først tenker på. Ting skal undersøkes, idestormes, valg skal treffes, ting skal kjøpes inn eller lages, etc. Uten sjekklister kommer du ikke langt.

4. Finn passende cowboy og indianer kostymer

Dette er noe av det morsomste med å planlegge din cowboy og indianer bursdagsfest. Bruk gjerne våre cowboy og indianer sider som grunnlag. Du finner en rekke ideer både når det gjelder cowboy kostymer og indianer kostymer.

Et godt tips er at du og festfeltakerne (eller noen av dem) samles en stund før festen. Lag litt god mat, server god drikke, og ta frem nettbrettet slik at dere kan studere alle cowboy og indianer kostymene.

Det fine med å samles litt i forkant er at dere unngår at alle kommer i samme kostyme. I tillegg vil kostymene bli rimeligere om dere bestiller samlet.

3. Planlegg cowboy og indianer mat

Mat er en viktig festingrediens. Og du har noen valg å ta. Selvsagt kan du rett og slett bare lage den maten du selv vil. Men om du vil ha noe «passende» mat finnes det mange cowboy og indianer fest mat tips.

Det første tipset er imidlertid at du gjør dette med mat så enkelt som mulig. Gå gjerne for en gryte, eller bare kaldmat. Men velger du gryte er det vel ingenting som er så bra som en god og sterk chili con carne.

Hamburgere er alltid godt, og om du legger selve burgerne på stekebrett kan du bake alle i ovnene samtidig, noe som gjør alt enklere. Glem heller ikke meksikansk mat, for Mexico grenset opp til USA selv på denne tiden, og det var mye kulturutveksling.

2. Dekorer festlokalene på cowboy og indianer vis

Det skal ikke nødvendigvis så mye til for å pynte lokalene (eller hjemmet ditt) opp på en måte som gjør det hele litt «annerledes». En artig duk, pynt til å henge i taket, og kanskje et par gjenstander som fungerer som blikkfang er alt som skal til.

Glem ikke at levende lys alltid skaper stemning, og sørg uansett for at belysningen ikke blir for grell. Men pass selvsagt godt på dersom du bruker stearinlys.

Du kan også pynte bordet med spesielle pyntegjenstander. Det kan være figurer, dukker eller annet passende nips, eller gjenstander som cowboyhatter, indianerfjær, etc.

På Kostymer.no har vi noen meget flotte lanterner med det amerikanske flagget. Disse gjør seg utrolig godt, og det er enkle å henge opp, og rimelige i innkjøp. Og trenger du litt påminnelse på at Ville Vesten var voldelig til tider, kan du jo pynte opp med et avkappet hode? Indianerne drev jo med skalpering, så om du ønsker litt grøss og gru på voksenfesten, er dette en original ide.

Ellers handler det om å være kreativ, og det er mye du kan lage selv dersom du er åpen for det. Du kan kjøpe lekerevolvere og legge dem ut på bord, eller henge dem i tak eller på vegger. Men bruk kun gammeldagse revolvere, eller det som kalles seksløper. Glem ikke at cowboyer drev med kveg, så du kan også pynte med lassoer, piggtråd og lignende. Bruk fantasien.

1. Finn passende musikk

Spill den musikken som får humøret opp. Og om du har Spotify kan du lage flotte spillelister. Det finnes også mange ideer til spillelister på Spotify.

Innimellom de vanlige sangene kan du legge inn musikk som har med temaet cowboy og indianere å gjøre. For eksempel musikk fra noen av de mange westernfilmene, ikke minst klassikeren «The Good, The Bad, and The Ugly».

Rootsmusikk gjør seg bra, også artister som Willie Nelson og Johnny Cash.